2021. november 29. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,303,150  ·  Online: 81
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Könyveink  
     
 
Királysiklók tartása, szaporítása és egészségvédelme
Nyomtatható változat!

Királysiklók tartása, szaporítása és egészségvédelme

Írta: Dr. Gál János, Dr. Farkas Szilvia, Dr. Vincze Zoltán

 

A királysiklók kedvelőinek tábora évről évre változó mértékben gyarapszik. A kígyók között talán a legszebb csoport terráriumi tartásával és gondozásával kapcsolatosan íródott szakkönyv, „Gál János: Királysiklók a terráriumban” 2002-ben, a Kitaibel Kiadó gondozásában jelent meg. Az akkor szinte naprakész szakirodalomban ismertetett fajok, alfajok jó részének számos színváltozata jelent meg az azóta eltelt időszakban. A színek és változatok megjelenése és elterjedése megteremtette az igényt egy újabb, átfogó  szakkönyv megírására.A könyvben szereplő
fajok, alfajok és tenyészváltozatok nagy része megtalálható és beszerezhető hazánkban is.
Néhány ritkább, különlegesebb változat jelenleg csak az európai kiállításokon érhető el. A könyv összeállításában az vezérelt, hogy ezekről a színváltozatokról is essék néhány szó. A könyv újdonsága a részletesebb anatómiai és élettani fejezetek mellett a királysiklóban fellépő gyakoribb megbetegedések bemutatása is. Így a kórképek kezelési lehetőségeinek és megelőzésének ismertetése állatorvosok számára is hasznosan forgathatóvá teszi a könyvet.

 

MG Bt. 9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 34. T.:  30/587 0820

E-mail: mgbt@mgbt.hu
Megjelenés: 2015. Január. Ára 3.990 Ft + postaköltség
 

 

A hüllők tartása és szaporítása egyre népszerűbb hobbi a felgyorsult, természettől elszakadó világunkban. Így a királysiklók is egyre több terrarista otthonában kapnak helyet. Ennek egyik oka az egyes fajok, alfajok egyedeinek a dekoratív megjelenése, feltűnő színezete, de a viselkedésük is sok érdekességet rejteget a gondozó számára.

 

A szerzők könyvükben bemutatják a királysiklók morfológiai jegyeit, anatómiai sajátosságaikat. Szó esik a műben a biológiájukról, életmódjukról, táplálkozási sajátosságaikról és szaporodásbiológiájukról is.
A kötetben leírásra kerül a királysiklók tartása, annak körülményei, a terrárium és berendezése, továbbá a gondozásuk apró trükkjei. Megismerheti az olvasó ezeknek a hüllőknek a táplálkozásbiológiáját, a zsákmány preferenciáját és az ebből adódó nehézségeket, de praktikus tanácsok is találhatók ezek megoldására. Szó esik az ide tartozó kígyók szaporodásbiológiájáról, a párkeresésről, az udvarlásról, a párzásról, de a graviditásról, a tojásrakásról és a keltetés körülményeiről, módjáról is. A frissen kelt siklók gondozása, elhelyezése, etetése sokszor problémás, amire szintén talál az olvasó a könyvben hasznos tanácsokat.

 

A kötet szerzői a harmadik részben összefoglalják a gyakoribb tartási, etetési hibákból eredő nem fertőző betegségeket és a vírusok, baktériumok, gombák, továbbá paraziták által előidézett kórképeket is. Ez utóbbiaknál a kórokozó bemutatása után a kórfejlődésről és a klinikai tünetekről illetve a diagnosztikai lehetőségekről is szó esik. A beteg siklók gyógykezelése mellett hasznos tanácsok találhatók a baj kialakulásának a megelőzéséről, kivédéséről. A munka a szerzők több évtizedes, a királysiklók tartásában, szaporításában, egészségvédelmében, ezekben a hüllőkben előforduló betegségek diagnosztikájában és gyógyításában szerzett tapasztalatait is tartalmazza. Így munkájukat ajánlják a királysiklók iránt érdeklődő hüllőtartók számára, de állatorvostan hallgatók és az egzotikus állatok gyógyításával foglalkozó állatorvosok is haszonnal forgathatják a kötetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiadó: MG Bt. 9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 34.

T.: 94/313 824, 30/587 0820 E-mail: mgbt@mgbt.hu
Megjelenés: 2015. Január.

Ára 3.990 Ft + postaköltség

 

Már most megrendelhető telefonon, e-mailban vagy az alábbi megrendelő kitöltésével.
 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
Megrendeléséhez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, melynek elküldését követően kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Postázási Név:*
Postázási cím:*
E-mail:*
Számlázási Név:*
Számlázási cím:*
Telefonszám:
Rendelt mennyiség:* db
Megjegyzés:
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu