2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,324  ·  Online: 69
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Motoros szegélynyírók minden helyzethez
Nyomtatható változat!

.

A kert és a telek minden szegletében mindig rengeteg tennivaló adódik. Ezért van nagy szükség a rugalmasságra: ezen a téren érzik magukat igazán elemükben a STIHL motoros szegélynyírói és fűkaszái. Kényelmes és könnyű kezelhetőségükkel tökéletes segítséget nyújtanak az akadályok mentén, fák körül, rézsűkön, és érezhetően megkönnyítik a kert ápolását. Az Ön biztonsága fontos számunkra, ezért álljon itt néhány biztonsági tanács a motoros szegélynyíróval végzett munkához.

 

Biztonságos munkavégzés

 

A STIHL kiemelkedő fontosságot tulajdonít a biztonságnak. A STIHL motoros szegélynyíró speciálisan kifejlesztett biztonsági elemekkel rendelkezik. Ezzel együtt ugyanilyen fontosak az egyéni védőeszközök, azaz a munkához megfelelő védőruha és az optimális biztonsági tartozékok szükségesek. A munka megkezdése előtt a következő biztonsági szempontokat kell figyelembe venni:
Védőfelszerelések: Ellenőrizzük az összes védőfelszerelés meglétét és megfelelő működését a munka megkezdése előtt. Mindig viseljünk védőszemüveget! Ezen felül javasolt arcvédő viselése is!
Megfelelő védőtávolság: A munkát végző személy körül legalább 15 m-es biztonsági távolságot kell tartani. Ezen a területen más személy nem tartózkodhat.
Pontos áttekintés: Mindig összpontosítsunk a vágási területre, úgy, hogy a vágófejet és a környező területet folyamatosan figyelemmel kísérjük. A nehéz terepeket mindig járjuk be előzetesen.
Hangpróba: Rendszeresen ellenőrizzük a vágóeszközt. A fűvágó lapok, a bozótvágó és dikicskés, valamint a körfűrészlapok esetében segít ebben a hangpróba. Ha fémtárggyal megkopogtatjuk a vágóeszközt. Ha a hang tiszta és a harang hangzására hasonlít, akkor a vágóeszköz rendben van. Tompa hangzás esetén az eszközt ki kell cserélni.
Nyírószálak: Ha a műanyag vágószál elfogyott, a tekercstestet újra kell tekercselni. Ehhez kizárólag eredeti STIHL vágószál használatát javasoljuk. A tekercstest tekercselésekor tartsuk az új szálat mindig feszesen.
Figyelem: Munka előtt gondosan olvassuk el az adott gép használati útmutatóját. A fenti tippek csak kiegészítik, semmiképpen sem helyettesítik a használati útmutatót.

 

Fűvágási technika

 

A helyes vágástechnikával a STIHL motoros szegélynyíróval fantasztikus eredmények érhetők el. A helyes vágástechnikák akkor is gyorsan elsajátíthatók, ha első ízben dolgozunk motoros szegélynyíróval. A gépet egyszerűen félkört leírva kell jobbról balra mozgatni, és lépésenként előrefelé haladni. A következőkben bemutatjuk az alaptechnikát, valamint néhány olyan eljárásmódot, amelyekkel még a nagyobb területek is gyorsan lenyírhatók, és tökéletes nyírási eredmények érhetők el.
Alaptechnika: Mivel a vágóeszköz az óramutató járásával ellentétes irányba forog, a gyakorlatban leggyakrabban a jobbról balra történő nyírás fordul elő. A módszer előnye: a levágott fű a már lenyírt felületre hullik.
Alaptechnika magas fű esetén: Nagyon magas fű vagy erős gaz esetén javasolt a nyírást két mozgásirányban végezni: Először jobbra mozgatva vágjuk le a fű felső részét, majd az ellenkező irányba (balra) az alsó részét. A levágott fű ebben az esetben is balra terül el.
Nagyméretű, sík területek – csigavonalban: A nagyobb, sík területek a leghatékonyabban a négyzetelő módszerrel vághatók. Osszuk fel négyzetesen a levágandó felületet, majd mindig a külső oldalak mentén haladva dolgozzunk az adott négyzet közepéig.
Emelkedőn, lejtőn – sávról sávra: A sávos módszerrel különösen lejtőkön és emelkedőkön dolgozhatunk hatékonyan: vágjunk le egy sávot a lejtőre/emelkedőre merőlegesen, majd menjünk vissza a lenyírt sávban. Ezután vágjuk le a következő, az előzőleg levágott sáv fölötti sávot. A levágott fű ebben az esetben is a már lenyírt felületen fog elterülni.
Akadályok mentén – kikerülés könynyedén: Ahhoz, hogy szorosan a fák vagy bokrok körül vághassunk, anélkül hogy megsértenénk az ágakat vagy a törzset, a vágószál a tökéletes választás. Ha több növény található kis távolságra egymástól, vágás előtt javasolt a vágható terület kijelölése. Ehhez használjuk a motoros szegélynyíró védőburkolatát a megfelelő megközelítés érdekében. A védőburkolatot mozgassuk közvetlenül a bokor törzse mellett, így haladjunk végig a bokor körül.
A törzs védve marad, a törzs körüli terület pedig levágásra kerül.

 

A megfelelő vágóeszközök minden célra

 

A megfelelő vágóeszköz kiválasztása döntő jelentőségű a vágás eredménye szempontjából. Akármi is legyen a feladat: a kert végső csinosítása finom vágással, vagy magasra nőtt fű és gaz vágása, vagy bozótosok, sűrű cserjék eltávolítása – kínálatunkban mindegyikhez megtalálható a megfelelő STIHL vágóeszköz.
Forrás: www.stihl.hu

 

Üzleteinkben további információkkal és bőséges árukínálattal várjuk vásárlóinkat.

Szakkereskedések Vas megyében:
Celldömölk, Kisfaludy u. 1. 95/422-285
Csepreg, Széchenyi tér 14. 94/365-014
Körmend, Kölcsey F. u. 10. 94/414-340
Répcelak, Petőfi u.8. 95/588-788
Rum, Béke u.6. 94/379-184
Sárvár, Hunyadi u. 10. 95/320-470
Szentgotthárd, Pável Ágoston ltp. 94/554-265
Szombathely, Engels F. u. 1. 94/506-150
Vasvár, Járdányi u. 6. 94/370-101

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu