2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,349  ·  Online: 102
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Ingatlanpiac – passzívház
Nyomtatható változat!

.

Megkérdeztük Heckenast Istvánt, a Heckenast Ingatlan Kft. ügyvezetőjét, hogy mi a helyzet jelenleg az ingatlanpiacon.
A nyár a szabadságok és az utazások mellett a családi tervezésekről is szól. Ilyenkor többen érdeklődnek az újdonságok iránt. Mi magunk is nagyon kíváncsiak vagyunk a meghirdetett passzívház érdeklődésre, igényre. Az első reakciók nagyon kedvezők, mert sokan érdeklődnek utána.
Mi is az a passzívház?
A passzívházat azért nevezzük passzív háznak, mert szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre. A passzívháznál a hőveszteségeket minimalizáljuk és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó – hőnyereséget maximalizáljuk. A passzívház elve: zárjuk le jól a házat a külső hatások ellen, jó épületszerkezetekkel, kitűnő nyílászárókkal. Amennyire lehet, használjuk ki a szoláris energiát, és alakítsunk ki olyan szellőzőrendszert, amelynél hőcserélőn keresztül adódik át az elvezetett használt levegő hőmennyisége a bevezetett friss levegőnek.
A passzívházban a kellemes hőérzet aktív fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható.
A passzívház elv egyszerűnek tűnik, de gondos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel. Passzívház előnye: Kellemes hőérzet, egész évben friss levegő minden lakóhelyiségben, extra kevés fűtési költség, környezetvédelem. Passzívház fűtési igénye: Éves fűtési igény kevesebb, mint 15 kWh/m2/év. (ez kb. 1,5 m3/m2/év gázfogyasztásnak felel meg), melyet az ún. PHPP energetikai számítással kell igazolni.
Hol épül ilyen passzívház az önök közreműködésével?
Egy 7 lakásos társasházat Szombathely belvárosában a Gyöngyös-patak közelében tervezünk megépíteni, míg Szentkirályon családi házas változatban kínáljuk leendő környezettudatos vásárlóinknak.
Mondjon néhány szót a cégéről!
A Heckenast Ingatlan Kft.-t 2002-ben alapítottam családi vállalkozásként. Nyolc éve működtetjük ingatlanirodánkat a belvárosban. Cégünk független irodaként, hálózatoktól mentesen végzi az ingatlanforgalmazás, -értékesítés, -közvetítés teljes körű munkáját.
A hálózatoktól független működés lehetővé teszi, hogy a piacon a legalacsonyabb jutalékkulccsal (2%+áfa) dolgozzunk. A vevőktől nem kérünk jutalékot a közvetítésért, így bátran fordulhatnak hozzánk azok is, akik eddig azért nem akarták ingatlaniroda segítségét kérni a közvetítésben, mert tartottak a magas jutalék kifizetésétől.
A szolgáltatás területén milyen újdonságokat kínálnak?
Májustól új szolgáltatással is állunk az ügyfeleink rendelkezésére. Adás, vétel, értékbecslés, minőségi lakás, ház bérbeadása mellett a földhivatali tulajdoni lap másolatait soron kívül tudjuk beszerezni, valamint díjmentesen intézzük több bank hitelkonstrukcióját.
Mi a cég mottója?
Mottónk: „Megtaláljuk álmai lakását, házát“. Alapelvünk a személyes ügyfélközpontú kapcsolat, mely egyben a tanácsadói és partneri viszonyt is jelenti. A tevékenység teljes körű, mely magába foglalja az ingatlan megtekintését, a lehetséges vevők személyes bemutatását, földhivatali, ügyvédi, hitel, biztosítás és igény szerint közműátíratás ügyintézését.

 

Heckenast Ingatlan Iroda
Szombathely, Berzsenyi tér 2.
Tel.: 06-94/ 510-336 06-30/94-66-121
www.heckenastingatlan.hu

 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu