2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,311  ·  Online: 55
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Szépül Sé
Nyomtatható változat!

Bővebb információért vagy megrendeléshez kattintson ideReprezentatív könyv Sé községről magyar és német nyelven. Földi és légifotótkkal. (Bővebb információ és megrendelési lehetőség: kattintson a képre)

 

2010-ben folytatódik a falu fő utcáján – a Szabadság úton – a járdafelújítás. Így az út egyik oldalán 3 év alatt sikerül teljes hosszban elkészíteni a térburkoló kővel kirakott esztétikus és praktikus járdát. A felújítás teljes egészében önkormányzati saját erő felhasználásával valósul meg. Tervezzük a járda mellett kerékpárút kiépítését Szombathely irányába, ennek érdekében pályázatot nyújtunk be.
A tavasz folyamán aszfaltburkolatot kapott a Deák Ferenc utca, mely a Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázaton nyert 6 millió forinton, a megyei önkormányzati 1,5 millió forintos támogatás és önkormányzati önerő segítségével valósul meg. A felújítás összességében 14,5 millió forintba kerül. Elkészült ezen kívül két kisebb utca burkolatának javítása is 3,1 millió forintos összköltséggel. Vannak azonban még feladataink az év hátralévő részében a járda és útjavítás területén (Petőfi S. utca, Rajki út). A falu templomának és környezetének szebbé tételére nyújtott be pályázatot az egyházközösség. A Leader-pályázaton nyertek, melynek révén így megszépülhet a templom külseje és a környéke. Igaz, az előfinanszírozás komoly nehézséget jelent a már eddig is sokat vállaló egyházközösségnek és támogatóiknak. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Örökségünk Alapítvány bensőséges ünnepség keretében emlékezett a 10 év eseményeiről, eredményeiről. Erről egy szép kiadványt is eljuttattak a falu minden családjához. Egy új civil közösségi szerveződés is alakult ez évben a településen. A „Demizson klub“ jó ötleteivel, kezdeményezéseivel sok új arcot, közösségért tenni akaró érdeklődő embert vont és remélhetőleg von még be a település vérkeringésébe. 9789.hu néven közösségi internetes portál működik 2009-től. A honlapon mind a helyi, mind a Sé iránt érdeklődő távoli emberek tájékoztatást kapnak a séi eseményekről, hírekről, érdekességekről. Idén például napi (fényképes, videós) tudósítások révén nyomon követhettük Pusztai Lászlónak, a falu lakójának a Budapest-Bamako rallys élményeit.
A „világsajtóban“ is megjelentünk Rapport Richárd révén, aki a világ jelenlegi legfiatalabb nemzetközi sakk nagymestere, és a családjával egy éve Sébe költözött.
Janzsó László

 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu