2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,305  ·  Online: 67
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Ne keresse a Kerekes urat a Kerekes Cukrászdában!
Nyomtatható változat!

A menyasszony igénye a meghatározó

Az osztrák határ nyitásával kezdődött Bozsokon a Kerekes Üzletház és Cukrászda élete. Mostanra – a menyasszony extra igénye szerint is – elkészítik az esküvői tortákat és süteményeket, és távolabbra is kiszállítják hűtőkocsival. Néha előfordul, hogy a belépő Kerekes urat keresi a cukrászdában. Ne tegye! Az üzletház a Banga család tulajdona. A családi vállalkozásról Banga Anikóval, a három gyermek közül az idősebbel beszélgetünk.
Apu a vendéglátásban dolgozott, édesanyám pedig bolti eladó volt. Így kézenfekvő volt az üzlet profilja a határnyitáskor, a kezdet kezdetén. Az induló tőkéjük százezer forint, és még ugyanannyi kölcsönt vettek fel. Az első években a házat többször átalakítottuk, majd ‘95-ben mindent újra kezdtünk, és megépítettük a hatszáz m2-es üzletházat. Kialakítottunk egy élelmiszerüzletet, egy dohány és ajándékboltot, valamint egy kisebb vendéglő, kocsma is helyet kapott. Először egy melegkonyhás étterem kialakítására is gondoltunk, ugyanis László öcsém akkor szerezte meg a szakács szakképesítést, de cukrászként folytatta a tanulást. Ekkor már három étterem működött a faluban, negyediket pedig nem akartunk. Az öcsém még nem fejezte be a tanulmányait – ma már mestercukrász –, amikor elindítottuk a cukrászdánkat. A nagymama típusú piskótákkal kezdtünk ketten, most már hét cukrász készíti az édes falatokat, összesen 14 ember dolgozik az üzletházban.
Nemrég újabb építkezésbe kezdtek.
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, mert bővíteni kell. Egy EU által támogatott pályázattal növeljük 100 m2-rel a cukrászüzemet.
Miért Kerekes Cukrászda?
A családnév alapján akkor nem lehetett céget alapítani, mert foglalt volt. Az első kocsmánkban a pult tetejére – az apu régiség-gyűjtési szokásából – egy kis szekérkerék lett kiakasztva. Így lettünk Kerekes Üzletház és Cukrászda. Most a cukrászat a húzóágazat, és a köznapi süteményektől az esküvői tortákig széles a választék.
Előny vagy hátrány a vidék?
Hátrány. Mindig többet kell nyújtanunk, hogy az emberek felfigyeljenek ránk. Ezért rendezünk évente két bemutatóvásárt. Az advent első hetében a karácsonyra való készülődést mutatjuk be az aktuális újdonságokkal. A húsvét előtti hetekben tartott kiállítás pedig csak az esküvőről szól, bemutatjuk a legújabb trendeket, a forma, a díszítés, a szín területén. Vendégeink nemcsak látják, hanem kóstolhatják is süteményeinket. Kiállításunkra az Olaszországban, Riminiben rendszeresen januárban megrendezett cukrászati vásáron készülünk fel. Innét hozzuk haza az aktuális európai cukrásztrendeket és az ehhez kapcsolódó eszközöket. Cukrászati fejlesztésünk nagy lépése volt, amikor megvásároltuk a hűtőautót. Így nagy távolságra is – hűtőlánc megszakadása nélkül – a kért időpontra szállítjuk ki a süteményeket, az esküvői tortákat. Az ifjú pár életének legszebb napját még emlékezetesebbé tesszük a vendégsereg számára is. Régi tapasztalatunk, hogy az esküvői tortánál a menyasszony igénye – az extra is – a meghatározó, és mi ezt szívesen teljesítjük.
Mi jellemzi a süteményeket?
Nagymamáink receptjei alapján készülnek, elővesszük az apai és anyai nagyanyánk kezével írt süteményes könyvet. A receptjeink úgy kezdődnek, hogy liszt, tojás és cukor. Vagyis „mű dolgokat“ nem használunk fel, ezért jelentősen különbözünk a gyors eljárással készült cukrászati termékektől. Lehangoló példa a vödörben, hűtés nélkül a szavatosságát három hónapig megőrző puding.
Családi vállalkozásban dolgoznak.
Szüleink indították a vállalkozást, mi pedig öcsémmel tőlük szereztük meg a tapasztalatokat. Beatrix húgom pedig Szombathelyen kezdi meg ősszel az idegenforgalmi tanulmányait, és ez is a vállalkozáshoz illő rokon szakma.

Kámán Z.

 

Kerekes Üzletház és Cukrászda Bozsok, Rákóczi u. 51. Tel.: 94/ 363-350
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat 7,30 -21 * Vasárnap 11-21

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu