2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,295  ·  Online: 153
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
Eleven, élettel teli objektummá válik az SZTK
Nyomtatható változat!

Településtörténet

Megkérdeztük Heckenast Istvánt a Heckenast Ingatlan Kft. ügyvezetőjét, hogy mi a helyzet az SZTK eladásával kapcsolatban.


Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy lekerült az eladó molinó a Megyei Rendelőintézet (SZTK) épületéről. Ez valóban azt jelenti, hogy sikerült megfelelő vevőt találni az ingatlanra. Annak különösen örülök, hogy a vevő (egy budapesti befektető társaság) nemcsak a vételár kifizetésére képes, hanem megfelelő tőkével rendelkezik az átépítésre, felújításra is. Tervei szerint kollégiumszerű bérapartmanokat, menzát, konferenciatermet és magánklinikát kíván kialakítani az épületben. Reményeim szerint így nem lesz a belvárosban egy a Savaria Nagyszállóhoz hasonló fantom épület, hanem eleven, élettel teli objektummá válik. Mindez természetesen feltételezi, hogy Szombathely városa nem él az elővásárlási jogával, mert ez azonos feltételekkel 30 napig az ő döntési joga.
Érdeklődünk, mi a helyzet az önkormányzati tulajdonú kastélyok eladása körül?
Valóban cégünk kapott megbízást Szombathelyen a Szőlős kastély valamint Csepregen a Nádasdy kastély értékesítésére. Mindkét kastély műemlék épület, és mindkettőhöz közel 2 hektáros ősfás park is tartozik. A kastélyfelújításnál is különösen fontos a jövőbeni megfelelő funkció megtalálása, és a hosszú távú hasznosítás tisztázása. Az eddigi érdeklődők hazai befektetők, de nagyobbrészt külföldiek, akikkel még nagyon hosszú és kemény tárgyalásokat kell folytatni a siker reményében.

 

vm

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu