2022. január 24. Hétfő  ·  Eddigi látogatók: 2,342,305  ·  Online: 64
Vasi Magazin menü
Magazin archívum
2013.
01 
2010.
08 
2009.
05  12 
Keresés
Vasi Magazin ajánló
Díszmadár Magazin ajánló
Partnereink
Prospektus Nyomda Veszprém
[ Partnerek ]
Hírlevél
Linkajánló
Vasi Magazin - Cikkek  
     
 
A szakmai példamutatás díja. A családi vállalkozás cégére kötelez
Nyomtatható változat!

Sikeres életút

Ünnepi pillanat részese lehetett Vincze Imréné a kőszegi vár lovagtermében, amikor a Vas megyei Prima díjkiosztón a színpadra szólították. A szombathelyi Gotthárd Ruházati és Kereskedelmi Bt. ügyvezetője az „Év Ruházati Kereskedelme“ megtisztelő címet vette át a megyei közgyűlés elnökétől. Az országos Prima Primissima társadalmi rangjához hasonlóan, kistestvérei, a megyei Prima díjak is komoly erkölcsi értékét hordoznak.
„Ma újra reflektorfénybe állíthatunk hivatásukban kiváló szakembereket, akik példaként szolgálnak az eljövendő generációk előtt, hiszen kivívták a vállalkozók elismerését“ – mondotta köszöntőjében Szőnye József, a Vállalkozók és Munkaadók Szövetsége Vas megyei szervezetének elnöke.
„A tiszteletünkre rendezett műsor alatt, a kitüntetettek között ülve döbbentem rá arra, hogy milyen jelentős esemény részesévé váltam“ – emlékezett vissza Vinczéné Marika a megható órákra.
A díj hátterében a kétkezű, míves munka dicsérete lelhető fel. Ahogy a társaság eredményeinek méltatásakor elhangzott, közel negyven esztendeje, méretes női és férfi felsőruházat készítésével alapozódott meg a cég. A kisipari tevékenységet felváltó egyéni vállalkozás 1992-től öltött társas formát. A Gotthárd Bt. saját tervezésű és gyártású, egyedi termékeinek előállításán túlmenően külföldi megrendelők számára bérmunkát is végez. A mesterségbeli tradíciókkal azonban a család nem szakított, hanem napjainkban is híven ápolja. E szellemiség tükröződik a személyre szabott szolgáltatások sokaságában. A vásárlók az ingyenes ruhaigazítást, illetve az egyéni méretre történő gyártást nagyra értékelik. A biztonsági szolgálatokat, az éttermeket, a szállodákat és más vállalkozásokat pedig a formaruhák igényes elkészítése vonzza a szombathelyi üzletbe, ahol a testre sza-bott modellek szinte termelői áron szerezhetők be. Vas megye kereskedelmi palettáján ritka a hagyományőrzés eme színfoltja. Szombathely gyökeresen átformálódott kínálati struktúrájában, a távoli földrészek dömpingjét ellensúlyozandóan, helyben tervezett és kivitelezett ruhaneműk kelnek versenyre a vevők kegyeiért.
Vincze Imréné, Marika a cég történetének szálait 1972-ig gombolyította viszsza, amikor férfi-női szabó férje, hétesztendős Styl üzembeli tapasztalatokkal a tarsolyában az önállóság útjára lépett. Méghozzá gyors sikerrel, hiszen a családi vállalkozás házuk keretein, messze túlnőtt.
A méretes ruhakészítés lehetősége ugyanis vonzotta az oladiakat, majd a város távolabbi pontjain élőket is. A kuncsaftkör rohamosan gyarapodott, azért először alkalmazott után kellett nézni, miközben a műhely a garázs felé terjeszkedett. A modellek eladása pedig az utca távolabbi pontján történt. Nemsokára a kibővített termelőtér is szűknek bizonyult, így az udvarban felépült egy kétszintes kis üzem. A 78 négyzetméteres épületet birtokba véve úgy tűnt, végleg révbe értek. A fejlődés tempója azonban újabb terjeszkedést követelt. Ekkor került ki a szemközti telekre az „eladó“ tábla. A Vincze család gondolt egy merészet, s mikrohitel segítségével, zöldmezős beruházásban a gyártást és a kereskedelmet egy fedél alá költöztette. Kibontakozott a betéti társaság jelenlegi székhelye.
Imre az üzem irányítása mellett az építési munkálatokban is gyakorlatot szerzett, hiszen az alapárok ásásától kezdve, a betonozásokon keresztül, a burkolásokig, szinte minden munkába belekóstolt. Marika pedig a gyermekgondozási szabadság lejárta után kereskedelmi szakképesítését kamatoztatta a vállalkozásban. Nem véletlen, hogy fiaik is nyomdokukba léptek. Ruhaipari technikusi oklevelet, majd textilipar és ruhaipari diplomát szereztek. Kezdetben mindketten a cégnél dolgoztak. Attila most is a társaságnál keresi kenyerét, Balázs pedig nemrégiben a tűzoltósághoz szegődött el. „Napi tizenkét órát dolgozunk, rengeteg energiát fektetünk elért eredményeink megtartásába. Ugyanakkor reggelente csodás érzés benyitni a ruhaszalonba, s érezni, hogy saját erőnkből jutottunk el idáig. Minden nap hálát mondunk érte Istennek“ – mesélték. A nagycsalád egyébként a három unokát is kézen fogva, minden vasárnap a szentmisére indul. Imre a helyi egyházközség elnöke. Közösségi életükhöz a zene szolgálata is hozzátartozik. A fiúk az Isis Big Band zenekarban játszanak, Marika régóta tagja az Erkel Kórusnak, a Szentháromság Vegyeskarban is énekel.
S, hogy az üzleti sikernek mi a titka? Az alapanyag minőségének kiválasztásától az igényes kivitelű kész termékek eladásáig, minden folyamatot egy kézben tart a család. Saját tulajdonú üzletükben, a cégér becsületére sokat adva örvendeztetik meg a testre szabott, egyedi termékekhez hűséges törzsvásárlóikat.
 

BM

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
  2009 © MG Bt. · Minden jog fenntartva. 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu